Over mij

Copyright Tom Klein

Ik ben Birthe een enthousiaste mode- en kunsthistorica met een passie voor vintage mode. Mijn kennis over mode en mijn liefde voor het dragen van oude kleren combineer ik graag in mijn werk. Daarom geef ik lezingen, rondleidingen en styling advies. Hierbij kan ik mijn kostuumhistorische en praktische kennis beide inzetten, om een goed beeld te geven van de mode van vroeger!

Na mijn bachelor Kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit heb ik mij verder gespecialiseerd in mode tijdens de master Museumconservator. Hiervoor werkte ik een jaar als conservator in opleiding bij de afdeling kostuum van het Rijksmuseum. Hier heb ik na mijn afstuderen aan verschillende projecten meegewerkt, zoals de tentoonstelling Catwalk. Voor verschillende kleine musea heb ik daarnaast tentoonstellingen opgezet rondom de mode. Het is dan ook een onderwerp waarover ik niet raak uitgepraat, waardoor ik er graag lezingen en rondleidingen over geef.

Sinds een jaar of tien draag ik, bijna dagelijks, kleding uit de jaren ’30 tot ’50. Wat begon als een zoektocht naar een kostuum voor een feestje groeide uit tot een hobby en een ware lifestyle. Deze draag ik vol overtuiging uit en ik help anderen met verve op weg bij het creëren van een historische outfit.

Blog op WordPress.com.
%d bloggers liken dit: