Lezingen en rondleidingen

Het verhaal achter een jurk

Lezingen
Ik geef lezingen oven modegeschiedenis vanaf de oudheid tot het heden en de nu zo populaire ‘vintage kleding’ uit de jaren ‘20-‘60. Daarbij vind ik het belangrijk veel beeldmateriaal te gebruiken om mijn verhaal zo aanschouwelijk mogelijk over te brengen. Verwacht tijdens een lezing daarom veel afbeeldingen en zelfs originele vintage stukken uit mijn persoonlijke collectie.

Ik ben gewend voor heel uiteenlopend publiek te spreken en zal mij altijd aanpassen aan de doelgroep. U kunt bij mij dus terecht voor een dieper verhaal over kostuumgeschiedenis, maar ook voor een luchtige lezing waarbij de kleren van moeder en grootmoeder de revue passeren.

Rondleidingen
Naast lezingen verzorg ik ook rondleidingen in musea. Dit kan zowel bij een modetentoonstelling die op dat moment wordt gehouden of bij de vaste collectie van een museum. In dit laatste geval zal de nadruk liggen op de kleding die bijvoorbeeld op schilderijen te zien is. Aan de hand hiervan ga ik verder in op ontwikkelingen in de mode en de beeldende kunst.

Ten slotte kan ik op aanvraag altijd een lezing of rondleiding over een specifiek thema rondom mode of kostuumgeschiedenis verzorgen.

Blog op WordPress.com.
%d bloggers liken dit: